Έτσι, κλιμάκιο ελεγκτών πρόκειται να ελέγξει την είσπραξη των εσόδων που έχουν προβλεφθεί, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για περικοπές δαπανών. Παράλληλα, έρχονται να ελέγξουν τις δράσεις για την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγής, δεδομένου ότι από τα ασφαλιστικά Ταμεία εκλείπουν 11 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ανοικτό μένει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 19%, η μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, αλλά και ο διακανονισμός των δόσεων για τους οφειλέτες του δημοσίου. Αγκάθι αποτελεί και η υστέρηση εσόδων από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ήδη από το ξεκίνημα του έτους, ενώ αναμένεται να ζητήσουν πιο δραστικά μέτρα
για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Στο στόχαστρο είναι και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την κυβέρνηση μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου να έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει το σχέδιο των ανά τρίμηνο αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014 για να εγκριθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ που αφορά τον Μάρτιο. Μέσα στο 2013 θα πρέπει να έχουν απολυθεί 25.000 υπάλληλοι.
Τέλος, στο τραπέζι θα μπει ξανά η ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων με πρώτο τον ΟΠΑΠ για τον οποίον έχει ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών η 5η Απριλίου και για την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ η 12η Απριλίου. Αν και δεν έχει ορισθεί ακόμη πότε θα τεμαχιστεί η ΔΕΗ, το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι την 1η Ιουλίου θα έχει συντελεστεί η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην χώρα.
Matrix 24