Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» αναφέρει σε δημοσίευμά της η Le Figaro

«Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» αναφέρει σε δημοσίευμά της η Le Figaro
Ο τίτλος «Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» συνοδεύει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro για την αυριανή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα. Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ένας από τους στόχους της επίσκεψης είναι να απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος «ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο οι προσπάθειες των Ελλήνων για να ορθοποδήσει οικονομικά η Ελλάδα, όσο και εκείνες του Φρανσουά Ολάντ για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι, δεν πήγαν χαμένες. Στο δημοσίευμα αναφέρονται εκτιμήσεις και απόψεις
του προεδρικού περιβάλλοντος που αναγνωρίζει ότι «η θεραπεία λιτότητας που υποβλήθηκε από την τρόικα ήταν μεν σκληρή... η κατάσταση όμως βελτιώθηκε. Η πραγματική υποτίμηση έχει αγγίξει πλέον τις τιμές, επιτρέποντας την αύξηση των εξαγωγών».
Όπως υπογραμμίζεται, το περιβάλλον του Ολάντ εκτιμά πως «η Ελλάδα μπήκε πλέον στην τροχιά της ανάπτυξης». Σύμφωνα με τη Le Figaro, ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από περιορισμένη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, αυτών που έχουν ήδη σχέσεις με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Γαλλία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω της εμπειρίας της και της τεχνογνωσίας της σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στον εκμοντερνισμό του κράτους.
Το άρθρο πληροφορεί ότι «η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο» και καταλήγει λέγοντας πως «ο Φρανσουά Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα….μακροπρόθεσμα».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...