Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος










%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5+%CE%BF+%CE%95%CF%85%2E+%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82
Σχέδιο δέκα σημείων για την ανασυγκρότηση της χώρας παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

«Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη των αρχηγών, ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν την πολιτική της ΝΔ, αλλά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι στόχος για να εξασφαλιστεί ο ορίζοντας τετραετίας της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας αυτής.


Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι εταίροι μας «πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα», γιατί «δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία». «Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν υπήρχε «καλή και κακή επιλογή», μόνο «κακή και καταστροφική», ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι προεκλογικά και μετά τις διπλές εκλογές και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στη λογική αυτή, ενώ προσέθεσε πως «και η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος».
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...