Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, μετά το γεύμα στο Μαξίμου -στο οποίο συμμετείχαν και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης- μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο κ. Παπούλιας υποδέχτηκε τον κ. Ολάντ με μια θερμή χειραψία αποκαλώντας τον «φίλο του ελληνικού λαού που στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες ώρες».
«Κι όπως λέει ο λαός μας, οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται», συνέχισε ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας σημειώνοντας: «Είπατε κάτι που είναι  πραγματικότητα ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Σας διαβεβαιώνω ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του.  Είμαστε μπροστά σε μία κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να
πιέζουμε το λαό να δώσει περισσότερα. Η παρουσία σας εδώ είναι μία ανάσα στην προσπάθεια να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε: « Έχω έλθει σα φίλος της Ελλάδα και επ΄ ουδενί δεν ζητώ επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, που έχει κάνει αρκετές.  Παρακολουθώ πολλά χρόνια -πριν ακόμα αναλάβω αυτή τη θέση- τι γίνεται στην Ελλάδα και βλέπω ότι έχετε φτάσει στα όρια σας. Οι θυσίες όμως αυτές δεν έχουν γίνει άδικα. Έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να τηρεί τις δεσμεύσεις της», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
« Ήταν πολύ καλύτερο που έμεινε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Καλύτερο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Η  επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική. Αλλά αυτό είναι παρελθόν. Η έξοδος θα είχε καταστροφικές συνέπειες και για άλλες χώρες», επεσήμανε επίσης.
Και ο Γάλλος πρόεδρος κατέληξε: «Το μήνυμα της επίσκεψης μου είναι ότι τελείωσε αυτή η κρίση της ευρωζώνης. Η οικονομική κρίση συνεχίζεται. Η στήριξη στην οικονομία και στην ανταγωνιστικότητα είναι το ζητούμενο, τώρα, και η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα».
Matrix 24