Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Μόνο το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, οι άλλοι πάνε στις εκλογές με «λευκή ατζέντα»

Μόνο το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, οι άλλοι πάνε στις εκλογές με «λευκή ατζέντα», είπε η Α. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για τοπικούς πολέμους και  κόμματα «μεταγραφών»Στους κινδύνους τοπικών πολέμων αναφέρθηκε η Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και κατηγόρησε όλα τα άλλα κόμματα ότι κατεβαίνουν με «λευκές σελίδες» στην ατζέντα της προεκλογικής συζήτηση. Είπε χαρακτηριστικά:
«ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάνε καθόλου για τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει να πάρει η Ελλάδα ενεργό μέρος σε νέο κύκλο τοπικών πολέμων που ετοιμάζονται, με πρώτη απειλή κατά της Συρίας και του Ιράν.
Γιατί οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αριστερές δυνάμεις δεν παίρνουν θέση κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και τι μέτρα θα διεκδικήσουν ή θα πάρουν, αν είναι στην κυβέρνηση, ώστε να μη χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος, ο ελληνικός εναέριος χώρος, ελληνικά λιμάνια για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο;. Και όλα αυτά για να μοιραστεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με τα όπλα ανάμεσα στους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξαναζητάνε να κυβερνήσουν δεν λένε τι θα κάνουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, ενώ τα άλλα κόμματα που ζητούν να φτιάξουν κυβέρνηση κρατάνε το στόμα τους κλειστό.
Μήπως περιμένουν να δώσει λύση το ΝΑΤΟ και η ΕΕ; Και μάλιστα σε συνθήκες όπου το πρώτο λόγο έχουν τα συμφέροντα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου;
Όποια κυβέρνηση και να προκύψει θα έχει να αντιμετωπίσει τα πάντα και όλα και μάλιστα τις απαιτήσεις 8 εκατομμυρίων.
Όλα τα κόμματα κατεβαίνουν στην εκλογική μάχη με πολλές λευκές σελίδες. Πλην του ΚΚΕ.
Υπάρχει κίνδυνος ένα μέρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης, της απότομης μείωσης των εισοδημάτων τους, μπροστά στην κάλπη να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τα βάσανά τους και να υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα του χάους, της ακυβερνησίας και της έξωσης από την ζώνη του ευρώ».
Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα, αναφέρθηκε και στις «μεταγραφές» των άλλων κομμάτων,
σχολιάζοντας:
Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις στην εμφάνιση νέων κομμάτων με παλιά υλικά, ή στην διεύρυνση ενός κόμματος με μεταγραφές της τελευταίας στιγμής;
Οι βουλευτές της ΝΔ που έφυγαν, διαφοροποιήθηκαν στο παρά πέντε πριν να κλείσει η βουλή, τότε ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ΝΔ. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφυγαν προς ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και προς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ το 2011 γιατί τότε ανακάλυψαν ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε αντιλαϊκό κόμμα. Το ίδιο ισχύει και για την Κοινωνική Συμφωνία. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν και σχημάτισαν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Έφυγαν όταν το καράβι άρχισε να βυθίζεται και πολύ μετά αφότου ο λαός άρχισε να χάνει κατακτήσεις πριν την κρίση και αμέσως μετά. Τι εγγυήσεις μπορούν να δώσουν τέτοιοι γάμοι και αρραβωνιάσματα στην επόμενη βουλή; Είναι πολύ πιθανό και καθόλου απίθανο μέσα από την επόμενη βουλή να γίνουν νέοι γάμοι και αρραβώνες, σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης, που θα οδηγήσουν σ΄ αυτό που θέλει η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα: Να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με νέα κόμματα συντηρητικής στρατηγικής και κοπής ώστε να ξεγελαστεί ο λαός. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί, δεν χρειάζεται να διαψευσθεί για μια ακόμη φορά. Πρέπει να τους χαλάσει τα σχέδια. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα είναι μαχητική, σταθερή, δεν θα προδώσει ούτε θα διαψεύσει τους ψηφοφόρους. Γι αυτό και αρνούμαστε να μπούμε στην στρούγκα.
Εμείς, από τις 7 του Μάη θα δώσουμε στο πλευρό του λαού την άλλη μέρα όλες τις μάχες που απαιτούνται. Δεν θα φύγουμε από το μετερίζι της λαϊκής πλειοψηφίας για να μπούμε σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας που τέτοια και μόνο τέτοια θα προκύψει από τις εκλογές.
Ανάμεσα στα πιο προκλητικά ψέματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι είναι ότι η ΝΔ θα αναδιαπραγματευτεί. Ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σε τρία χρόνια. Ότι ο Καμένος μαζί ή και ολίγον μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει κεφάλι στην ΕΕ. Ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς με ολίγον Καμμένο και χωρίς Καμμένο και στην στρούγκα το ΚΚΕ θα φέρει την άνοιξη στην Ελλάδα.
Ενημερώνουμε και προβλέπουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα στις 7 του Μάη, ή αν χρειαστεί και μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, θα υπάρχει κυβέρνηση αντεργατική και αντιλαϊκή, ή το πολύ να υπάρξει μια άχρηστη κυβέρνηση έτοιμη να σκύψει το κεφάλι στην πρώτη δυσκολία. Πριν την κάλπη μπορεί οι αριστερές κωλοτούμπες να φαίνονται ευλυγισία και ευκινησία, μετά τις εκλογές θα αποδειχθούν τραγωδία».
Για την ενότητα της Αριστεράς
Απάντησε δε και στην πρόταση Τσίπρα για την ενότητα της Αριστεράς λέγοντας:
«Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, ακριβώς γιατί δεν αμφισβητούν τα βάθρα του συστήματος, έχουν ένα εύκολο ρόλο στην σκληρή προεκλογική μάχη, ρίχνουν τρύπιο σωσίβιο στο λαό, που θα το πάρει χαμπάρι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.
Γι αυτό και επιστράτευσαν το ψεύτικο επιχείρημα των 50 εδρών και των 8 μονοεδρικών.
Ο μόνος λόγος που θα επιθυμούσαν ίσως να είμαστε σε κυβέρνηση μαζί τους είναι ένας: NA MH MAΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΕΔΩ ΤΟ ΚΚΕ ΕΒΑΛΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ, ΚΑΘΙΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ».
Χωρίς ντροπή λένε δυνατά, ότι θέλουν ένα ηττημένο ΚΚΕ για να καλέσουν τα μέλη και τους φίλους του να ανατρέψουν αποφάσεις συνεδρίων και συλλογικές αποφάσεις. Κύριοι είστε μακριά νυχτωμένοι.
Αν εμείς παίρναμε υπόψη και με στατικό μάλιστα τρόπο, τον συσχετισμό δυνάμεων τότε προ πολλού θα είχαμε υιοθετήσει την άποψη ότι μονοπώλια και εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν σύμμαχοι, ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, όπως και το ΝΑΤΟ.
Βεβαίως και παίρνουμε υπόψη τον συσχετισμό δυνάμεων, παλεύουμε για τον αλλάξουμε στο έδαφος του αγώνα για τα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα, αποκαλύπτοντας την ουσία και τον χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος».

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...