Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σκέψου καθαρά


thumb

Με κεντρικό σύνθημα «σκέψου καθαρά» οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, προτάσσοντας την ανάγκη αλλαγής του αξιακού συστήματος, του τρόπου ζωής και παραγωγής.
Από τη σκοπιά της πολιτικής οικολογίας, με επικεφαλής σε αυτήν την εκλογική ανα­μέτρηση την Ιωάννα Κοντούλη και τον Γι­άννη Παρασκευόπουλο, αμφισβητούν την κοινωνία του κέρδους και παλεύουν για μια συνεργατική, οικολογική κοινωνία αυτόνο­μων κοινοτήτων και αλληλέγγυων, ενεργών πολιτών.
Κατάφεραν με πλήθος δημιουργικών δρά­σεων και προτάσεων να καθιερωθούν στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας επιτύχει την είσοδό τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις ευρωεκλο­γές του 2009, έθεσαν επιτακτικά μαζί με τους Πράσινους την ανάγκη υιοθέτησης στην Ευρώπη ενός πράσινου «new deal».
Αισθητή η παρουσία των ευρωβουλευτών τους, του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην αρχική φάση και του Νίκου Χρυσόγελου, που τον δι­αδέχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Με τις παρεμβάσεις τους σε σοβαρά πολιτικά και περιβαλλοντικά θέματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας και η παρουσία τους σε ολόκληρη τη χώρα ήταν αισθητή.
Ξεφεύγοντας από τις συνήθεις αντιπολιτευτικές νόρμες τους, εξέφρασαν όλο αυτό το διάστημα την αντίθεσή τους στις κυβερ­νητικές επιλογές με στοχευμένες δράσεις, κατά της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, κατά των σχεδίων κατάργησης των γραμμών του ΟΣΕ μέχρι την Καλαμάτα κ.ά. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση στοιχεί­ων έρευνας που διεξήγαγαν για τις ποσότη­τες εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά.
Παράλληλα, οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέ­θεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για διέξοδο από την κρίση, καθώς επίσης και προτάσεις θεσμικών αλλαγών για διεύρυνση της δημο­κρατίας, για διαφάνεια,
κάθαρση και δημοσιονομική εξυγίανση. Μίλησαν για την ανά­γκη φορολόγησης του πλούτου, ενώ εστία­σαν στις δυνατότητες εξυγίανσης του ΟΣΕ καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...