Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δύο ώρες αργότερα τελικά η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Δύο ώρες αργότερα τελικά η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως ανακοίνωσε η Singular LogicΔύο ώρες αργότερα από ό,τι υπολογιζόταν αρχικά, δηλαδή περίπου στις 11 το βράδυ, αναμένεται να υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Singular Logic. Η αρχική εκτίμηση της εταιρείας έκανε λόγο για μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος περίπου στις 9:30 το βράδυ, ωστόσο λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.
Όπως υπογραμμίστηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες. Η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές. Εξάλλου, η εκλογική βραδιά ενδέχεται να είναι ακόμα μακρύτερη για κόμματα που θα μπουν οριακά στη Βουλή. Αναφορικά με την ασφάλεια του συστήματος, οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές. Επιθέσεις από χάκερς υπήρξαν και σε προηγούμενες αναμετρήσεις, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια Ελλάδα βαλκανική

Τις τελευταίες ημέρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι πρωτοβουλίες των ηγετών γειτονικών χωρών χαρακτηρίστηκαν περιττές ή αχρείαστες....