Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ξεσπάθωσε κατά Σαμαρά - Βενιζέλου ο Κουβέλης


thumb

Ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα για το προφίλ μετριοπαθούς πολιτικού χρησιμοποιεί ο Φώ­της Κουβέλης καθ’ όλη τη διάρκεια της προ­εκλογικής περιόδου, κατηγορώντας τους Βε­νιζέλο και Σαμαρά για την καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας με τον χαρακτηρισμό «αρχιτέκτονες του χάους».
Η Δημοκρα­τική Αριστερά, έπειτα από δύο χρόνια «αυτό­νομης» ζωής στα πολιτικά πράγματα, προσέρ­χεται στις κάλπες επιζητώντας να παγιοποιή­σει τα όποια «οφέλη» έχει αποκομίσει από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως, αν είναι δυνατόν, να έχει ρόλο στο μετεκλογικό σκη­νικό. Ωστόσο πολλοί αναρωτιούνται ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος, καθώς το χαρτί του «κυβερνητισμού» με το οποίο η Δημοκρατική Αριστερά προσέλκυσε ένα σημαντικό τμήμα ψη­φοφόρων τής πάλαι ποτέ δημοκρατικής παρά­ταξης, και όχι μόνο, θολώνει. Ο Κουβέλης και όλος ο χώρος που εκπροσωπεί τάσσεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με «προοδευ­τικό», όπως επαναλαμβάνει, πρόσημο, χωρίς να κατονομάζει τις θεωρούμενες ως προοδευ­τικές δυνάμεις με τις οποίες θα ήταν δυνατό να συνεργαστεί, αν και είναι γνωστό ότι από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη επιδίωκε τις συ­γκλίσεις με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έχει επιστρατεύσει στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει διακηρύξει την ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδη­μοκρατίας.
Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα σχήμα που στρέφε­ται προς συντηρητική κατεύθυνση, λέγοντας ότι δεν θα γίνει το αριστερό άλλοθι σε μια κυ­βέρνηση ΠΑΣΟΚ. Επίσης διαμηνύει ότι δεν θα συνεργαστεί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αν και εφόσον αυτό επιμένει στην τρέχουσα πολιτι­κή διάλυσης της κοινωνίας.

Στο μεταξύ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δυνάμεις με τις οποίες δεν πρόκειται να συνεργαστεί είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αμβλύνοντας ελα­φρώς την άρνηση για τον δεύτερο υπό την πίεση ενός αριστερού κοινού που ζητάει την ενότητα της Αριστεράς. Τελευταίως, διευκρι­νίζει ότι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πά­νου Καμμένου είναι ένα σχήμα με το οποίο δεν μπορεί να συνεργαστεί, διαχωρίζοντας τη
στάση του, ενώπιον των μετακινούμενων ψη­φοφόρων του ΠΑΣΟΚ, από τη θέση του Αλέξη Τσίπρα (η οποία ωστόσο δεν μιλάει για συνερ­γασία).
Από την άλλη, ο Φώτης Κουβέλης και η Δη­μοκρατική Αριστερά αποδέχονται ως δεσμευ­τική τη δανειακή σύμβαση, αναγνωρίζοντας το χρέος, και αυτό που προτείνουν είναι ένα «μαλακότερο» για την κοινωνία μνημόνιο, με μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέ­σματος και αναπτυξιακή κατεύθυνση, ώστε να παραμείνουμε στο ευρώ «με την κοινωνία όρθια», όπως είναι το σύνθημα της τελευταίας περιόδου… Τώρα, για το αν αυτό είναι εφικτό εντός του ανελαστικού πλαισίου που επιβάλ­λουν οι δανειστές, ουδείς λόγος γίνεται…
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπάρχει στα αλήθεια woke ατζέντα στην Ελλάδα;

Συνομιλώντας με τον Πασκάλ Μπρικνέρ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αμερικανική εκδοχή της woke κουλτούρας δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στη...