Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπαράθεση Λοβέρδου - ΝΔ στη Βουλή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος επέκρινε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι αγνόησε την κοινοβουλευτική επιτροπή και τις θέσεις των κομμάτων και ακόμη ότι αποχώρησε όταν συζητείτο το πολυνομοσχέδιο για το σύστημα Υγείας για να δώσει συνέντευξη Τύπου.

«Με τον τρόπο αυτό υποδηλώνει ότι οι αποφάσεις του είναι ερήμην της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όπως είναι και ερήμην των κοινωνικών φορέων με τους οποίους αρνήθηκε να συζητήσει. Αυτή η μεθοδολογία είναι αυταρχική, αντιδημοκρατική και προσβλητική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης και ο ανεξάρτητος Αθ. Λεβέντης ανέφεραν, επίσης, ότι ο υπουργός έφυγε μόλις τέλειωσε την ομιλία του στην Επιτροπή, «στην οποία εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των γιατρών», χωρίς να ακούσει τα σχόλια των βουλευτών.

«Είμαι από εκείνους που σέβονται την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Πήγα στην συνεδρίαση της Ολομέλειάς της για να ακούσω την γνώμη της στο νομοσχέδιο, δεν το έστειλα απλώς», απάντησε από το βήμα της Επιτροπής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προς τους βουλευτές που τον επέκριναν για την αποχώρησή του από την Επιτροπή της Βουλής.

Πρόσθεσε δε ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέμειναν ο υφυπουργός Υγείας, ενώ ήταν παρούσα και η γενική γραμματέας του Υπουργείου.

Ο Αν. Λοβέρδος με την επιστροφή του ανακοίνωσε ότι εντός του τριημέρου θα μελετηθούν οι εισηγήσεις της ΟΚΕ αλλά και οι προτάσεις των βουλευτών των κομμάτων, ώστε να ληφθούν υπόψη όσες κριθούν εποικοδομητικές.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...