Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γαλλία : Ημέρα πανεθνικής απεργίας η σημερινή

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στην πανεθνική απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα τα γαλλικά συνδικάτα, διαμαρτυρόμενα για τις αλλαγές που προωθεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Τα συνδικάτα προγραμματίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη τη χώρα ενώ οι συνδικαλιστές ελπίζουν ότι στους δρόμους θα κατέβουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Στον πυρήνα της μεταρρύθμισης, που έχει ήδη εγκριθεί από την εθνοσυνέλευση, και θα παρουσιαστεί σήμερα στη γερουσία είναι η σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη μέχρι το 2018.
Τις κινητοποιήσεις άρχισαν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, με στάση εργασίας που έκαναν χθες το απόγευμα.
Η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων εκτιμά ότι τουλάχιστον τα μισά από τα δρομολόγια των τραίνων TGV θα ακυρωθούν και μόνο το ένα στα τέσσερα περιφερειακά τραίνα θα λειτουργήσει στη διάρκεια της απεργίας ενώ η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εκτιμά ότι οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.
Θα υπολειτουργήσουν επίσης όλες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα σχολεία και τα ταχυδρομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...