Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου

Ανάγκη περιστολής δαπανών στην Υγεία

"Λιγότερα κέρδη- περισσότερη λογική" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε όσους εμπλέκονται στο χώρο της υγείας και κυρίως στην αγορά του φαρμάκου, στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ως υπουργός υγείας.

O κύριος Λοβέρδος ανακοίνωσε την υποκοστολόγηση 93 διαγνωστικών εξετάσεων και επανεξέταση των τιμών των υπολοίπων.

Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας για έλεγχο και περιορισμό της διαφθοράς και της σπατάλης όσον αφορά τα φάρμακα.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε ότι με τη μείωση των τιμών στα φάρμακα, τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνταγών καθώς και με την εξάρθρωση κυκλωμάτων που λυμαίνονταν το χώρο του φαρμάκου τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη εξοικονομήσει 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ανάγκη περιστολής των δαπανών και καταπολέμηση της διαφθοράς και της σπατάλης καθώς τα οικονομικά της υγείας βρίσκονται στο μικροσκόπιο της τρόικας και ο εξορθολογισμός τους ήταν όρος του δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Πώς και πού θα ψηφίσουν τα μέλη, οι φίλοι και οι 6 υποψήφιοι

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας - Θα λειτουργήσουν 950 εκλογικά τμήματα...