Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αισιόδοξος για τους στόχους ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Σεπτέμβριος με καλά νέα για το έλλειμμα

 
Τουλάχιστον οι κόποι μας …αποδίδουν τον Σεπτέμβριο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα εμφανίζονται αυξημένα περίπου κατά 22% σε ετήσια βάση, δηλαδή πάνω από τα δεδομένα που έχουν τεθεί με βάση το Μνημόνιο. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επέτρεψε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να εμφανιστεί αισιόδοξος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σε σχέση με το έλλειμμα.

Μιλώντας σε ημερίδα για την ελληνική χρηματοοικονομική κρίση του κέντρου οικονομικών σπουδών Goethe, που εδρεύει στην Φρανκφούρτη, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ίσως μάλιστα βρεθούμε και μπροστά από τους στόχους».

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. «Δεν μπήκαμε σε αυτήν την επίπονη διαδικασία για να οδηγηθούμε σε αναδιάρθρωση χρέους. Αυτό είναι αδιανόητο, απίθανο και μη λειτουργικό» τόνισε, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποκατασταθούν ανισότητες δεκαετιών, όσο και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων όσον αφορά το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και την εξυγίανση οργανισμών, όπως ο ΟΣΕ.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, οι πολίτες δείχνουν μεγάλη κατανόηση στην προσπάθεια που γίνεται για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...