Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου

Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η σημερινή

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου στις υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών της χώρας, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σε απεργία προχωρούν σήμερα και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, ενώ στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Όπως αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ το υπόλοιπο προσωπικό των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7,30 π.μ. έως τις 11,30 π.μ..
Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση σήμερα, στις 9 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο.
Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αντιδρούν στην αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ζητούν τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων.
Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ
Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να μην κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία και δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού να ματαιωθούν.
Από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.
Το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ άλλων, ζητά "να σταματήσει η απαξίωση του σιδηροδρόμου και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΡΓΟΣΕ".
Τα μέλη του Σωματείου υπενθυμίζουν ότι "ο αριθμός του προσωπικού, πρόκειται για 350 εργαζόμενους, στην ΕΡΓΟΣΕ παραμένει σταθερός από το 2000 και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της έως τώρα πορείας της εταιρείας, καταγράφουν μόνον θετικούς ισολογισμούς και επομένως δεν δημιουργούνται ελλείμματα".
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί,από τις 2 έως τις 5 το μεσημέρι και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.
Δείτε αναλυτικά ποια δρομολόγια του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθούν
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Να σημειωθεί όμως ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν καθώς οι έμποροι πωλητές δεν μετέχουν στην κινητοποίηση των παραγωγών.
Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΜΕ σε 58 πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και ΦΠΑ. Από την πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει η πορεία στις 18:30. Μισή ώρα αργότερα (19:00) ξεκινά η πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...