Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Όποιος κουτσομπολεύει και δεν δουλεύει πάει σπίτι του»!

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Πολιτική
 
Πανστρατιά κήρυξε ο κ. Σαμαράς ενόψει δημοτικών
 
Σε πανστρατιά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς τα στελέχη του προειδοποιώντας ότι θα τους αξιολογήσει όλους και δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας.

Ο κ. Σαμαράς συγκάλεσε την Τετάρτη το απόγευμα την διευρυμένη εκλογική γραμματεία του κόμματος με την συμμετοχή των βουλευτών που έχουν ρόλο συνδέσμων με τις περιφέρειες και στο εξής θα έχει χαρακτήρα κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα.

«Σ’ αυτή την πανστρατιά σας καλώ όλους. Δεν μου αρέσει να το λέω γιατί είναι αυτονόητο αλλά θα το πώς με κάθε δυνατή έμφαση ότι θα σας παρακολουθώ όλους σ’ αυτόν τον αγώνα γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή».

Δήλωσε δε αποφασισμένος «να μην επιτρέψει ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων.

«Την ώρα της μάχης όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποιος παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές –μνημόνιο κα στήριξη υποψηφίων -θα βρεθεί εκτός κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι μετά τη ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. «Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται πλέον αντιληπτό και κατανοητό. Ο λαός μας πείθεται ότι η ΝΔ και οι προτάσεις της για την έξοδο από την κρίση αποτελούν βασικό φορέα ελπίδας.

Τι απαιτείται από όλους μας; Απαιτείται συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια. Γιατί την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας όπου κόβονται συντάξεις, τσεκουρώνονται μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν ρολά, τα νοικοκυριά είναι σε απόγνωση, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη, οι μικρομεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, σ’ αυτή την πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων πενήντα ετών όλος ο λαός μας θέλεις δίπλα του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι «οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που γίνονται στο μάτι του κυκλώνα, στο κέντρο αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ΝΔ έχει καταρτίσει προγραμματικές προτάσεις εξόδου από την κρίση.

Προτάσεις συγκεκριμένες, άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες, αποτελεσματικές. Η ΝΔ μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας. Δίνουμε με τις προτάσεις μας ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα.».

Δεν παρέλειψε βέβαια να επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «μόνο όπλο της είναι η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Όμως εμείς πλέον είμαστε αυτοί που βάζουμε την πολιτική ατζέντα». Κάλεσε τα στελέχη του να είναι κοντά στον κόσμο γιατί «ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός, είναι παραταξιακός και αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου».

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις: «καταλαβαίνω ότι σε τοπικό επίπεδο κάποιος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις για τις επιλογές που έχουν γίνει. Αυτά για μένα δεν περνάνε.

Δεν μπορεί να υπεισέρχονται προσωπικά θέματα. Αυτά πάνε στην άκρη». Από την Παρασκευή ξεκινούν περιοδείες ανά την χώρα ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος κ.κ. Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μειμαράκης. Πρώτοι σταθμοί του κ. Σαμαρά την Παρασκευή και το Σάββατο είναι τα Γραβενά, η Καστοριά και η Φλώρινα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...