Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Νεκρός ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

Πρόκειται για τον αιγύπτιο "Σέιχ Φάτεχ"
 
Aνώτεροι αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, σκοτώθηκε το Σάββατο στο βορειοδυτικό Πακιστάν από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Drone.
Ο αιγύπτιος "Σέιχ Φάτεχ" είχε διαδεχτεί τον αιγύπτιο Μουσταφά Αμπού αλ-Γιαζίντ, ο οποίος εθεωρείτο τότε ως το νούμερο 3 της Αλ Κάιντα, και επικεφαλής του δικτύου του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν.
Ο τελευταίος σκοτώθηκε επίσης τον περασμένο Μάιο από ένα αμερικανικό drone στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
"Ο Σείχ Φάτεχ σκοτώθηκε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.
Δύο αξιωματούχοι των πακιστανικού μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκε μέσα σε ένα όχημα που επλήγη από πύραυλο από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ σε μία από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις από αυτά τα χωρίς πιλότο αεροσκάφη της CIA εδώ και περίπου ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...