Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνικό... α λα Ελληνικά

Η υπουργός Περιβάλλοντος εκθείασε τη συμφωνία με το Κατάρ

Τη συμφωνία για το Ελληνικό εκθείασε την Παρασκευή στο ραδιοσταθμό Flash η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευδε ότι στη συμφωνία Αθήνας - Κατάρ έχει συμπεριληφθεί το Ελληνικό, κάνοντας λόγο για «σενάρια»!

Ειδικότερα, η κα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι «για το Ελληνικό η πολιτεία βάζει τις κατευθύνσεις και το πλαίσιο. Πρέπει να είναι, λοιπόν, μια επένδυση που θα αφήνει μια μεγάλη υπεραξία στη χώρα, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «θα είναι μια επένδυση που δεν θα αφορά μόνο τους όμορους δήμους του Ελληνικού, είναι μια επένδυση για το λεκανοπέδιο».

«Θα είναι ένα τοπόσημο, δηλαδή θα μπορούμε να λέμε ότι κάποιοι που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα έρχονται για να επισκεφτούν και αυτό που έχει γίνει στο Ελληνικό. Και θα είναι μια επένδυση που ουσιαστικά θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για το πρώην αεροδρόμιο, δεν θα λέμε το πρώην αεροδρόμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Πεταλωτής δήλωνε νωρίτερα ότι «ούτε Λας Βέγκας θα γίνουμε, ούτε για καζίνο μιλάμε, αν και προφανώς κάποιοι θα το ήθελαν και βάζουν τέτοιες ιστορίες μέσα στο παιχνίδι».

Από τη ΝΔ ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις», επισημαίνοντας ότι το κόμμα του δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά δεν θα δώσει και λευκή επιταγή».

«Καλοδεχούμενη η πρόταση του Κατάρ» σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιωργος Καραζαφέρης, επισημαίνοντας ότι όσες περισσότερες επενδύσεις γίνουν, τόσο πιο γρήγορα θα πέσουν τα spreads και δεν θα έχουμε ανάγκη την τρόικα.

Δεν πρέπει να υπάρχουν δόγματα για το Ελληνικό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, συνιστώντας στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία.

Η συμφωνία για το Ελληνικό αποτελεί μέρος του μνημονίου συνεργασίας ύψους 5 δισεκατομμυρίων που υπέγραψαν την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός και ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...