Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου: «Φτιάχνουμε μια καινούργια Ελλάδα»

thumb

«Φτιάχνουμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας, διαφάνειας, λογοδοσίας, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης, ανοιχτής Δημοκρατίας και Ελευθερίας που θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε μέλη της Ομογένειας στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, στη Νέα Υόρκη.

"Ως κυβέρνηση αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα, αποφάσεις, για να προστατεύσουμε την χώρα μας από την χρεωκοπία, αλλά όχι μόνο. Να μπορέσουμε να κάνουμε την χώρα μας και πάλι ισχυρή, δυναμική. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο. Σε αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε. Βρεθήκαμε όχι μόνο στο κέντρο της κρίσης, αλλά και στο κέντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ στην Αμερική και παγκοσμίως, και είμαστε ακόμα. Πολλές φορές ακούμε και δυσάρεστα λόγια για την χώρα μας που δεν μας αρμόζουν, διότι ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, και ο Ελληνισμός ένας λαός, με τεράστιες δυνατότητες. Είμαστε αποφασισμένοι με τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνουμε να αποδείξουμε πρώτα απ' όλα στους εαυτούς μας, αλλά και δεύτερο σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα πάει μπροστά", επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

Στελέχη ελληνοαμερικανικών οργανισμών, κοινοτήτων, ομοσπονδιών, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ιεράρχες και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό, σε δεξίωση που δόθηκε προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο.

"Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη ζεστασιά από την πλευρά της Ομογένειας για την όμορφη αυτή υποδοχή και για την συμπαράσταση που αισθανόμαστε για την Ελλάδα από τους Έλληνες της Διασποράς, από την Ομογένεια της Αμερικής", τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή την στιγμή, είναι πολύτιμη η συμπαράσταση σας, η συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου, όπως και ολόκληρης της Ομογένειας, σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...