Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για τις άδειες ΦΔΧ

thumb

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα από την Κομισιόν, με αφορμή τους περιορισμούς στην έκδοση αδειών οχημάτων δημοσίας χρήσεως και ιδιωτικών βυτιοφόρων.
Ειδικότερα, η Επιτροπή ζητάει από το Ευρωδικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα με την επιβολή περιορισμών στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων δημοσίας χρήσεως και ιδιωτικών βυτιοφόρων, καθώς και με την επιβολή σταθερών κομίστρων (εντός ορισμένων ορίων) για τις υπηρεσίες μεταφοράς που παρέχονται από φορτηγά δημοσίας χρήσεως παραβιάζει το άρθρο 49 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ.
Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, νωρίτερα τη Δευτέρα, κάλεσε τους μεταφορείς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και τον πρωθυπουργό να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για να εκτονωθεί η κρίση.
Τη Δευτέρα σημειώθηκε ένταση στην εθνική Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών, όταν απεργοί παρεμποδίστηκαν συναδέλφους τους να εργαστούν. Μάλιστα ένας οδηγός συνελήφθη όταν δάγκωσε τον ταξίαρχο των αστυνομικών δυνάμεων!
Ένταση σημειώθηκε και στο Ικόνιο όταν περίπου 60 ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως εμπόδισαν την είσοδο 22 φορτήγών με ξένες πινακίδες.
Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως όλης της χώρας συνεδριάζουν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν την αναστολή ή μη των κινητοποιήσεων τους για μια εβδομάδα όπως ζητεί ο εμπορικός κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...