Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Υπουργικό με οικονομία και δικαιοσύνη στο... μενού

«Βουνό» οι εκκρεμότητες
 
Με τα υπουργεία  να μην έχουν ακόμη λύσει τις  διαφορές τους για τις αρμοδιότητες και πολλούς υφυπουργούς να μην  έχουν ακόμη σαφή ρόλο στην κυβέρνηση  συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι το υπουργικό  συμβούλιο, για πρώτη φορά από την επεισοδιακή συνεδρίασή του στη Θεσσαλονίκη, περίπου πριν 17 ημέρες. Η ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση  δεν είναι και τόσο χαρωπή, καθώς  πέραν των εκκρεμοτήτων με τις  αρμοδιότητες υπάρχουν στο προσκήνιο δύσκολα προβλήματα, όπως η πορεία της οικονομίας, οι κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων, οι αντιδράσεις  για την προωθούμενη συμφωνία με τους Καταριανούς σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού. Ειδικά για την οικονομία η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς διαφαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι και να αποφευχθούν νέα επώδυνα μέτρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος έλειπε σχεδόν επί δεκαήμερο από τη χώρα, καθώς κι αν θα υπάρξουν συμβολικές ή άλλες κινήσεις στη συνεδρίαση, που να αναδεικνύουν το νέο, ενισχυμένο ρόλο του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έχει αναλάβει ουσιαστικά ρόλο συντονιστή στην κυβέρνηση, που προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Ως προς το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «επιτάχυνση στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης», θα συζητηθούν και οι παρατηρήσεις που κατέθεσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία κάνει λόγο για αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελείς  αν και εντοπίζουν θετικά σημεία στο νομοσχέδιο, επισημαίνουν πως η επιτάχυνση των διαδικασιών για όλες τις υποθέσεις ανεξαιρέτως, καθώς και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θα λύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...