Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συμμετοχή της Ε.Ε. στην άμυνα της Ελλάδας ζήτησε ο Ευαγ. Βενιζέλος

Στις δυσανάλογα μεγάλες αμυντικές δαπάνες που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα σε σχέση με τους εταίρους της αναφέρθηκε Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπογράμμισε ότι αιτία είναι μία περιφερειακά εντοπισμένη απειλή και το μειωμένο αίσθημα εξωτερικής ασφάλειας που δημιουργεί.  Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας για τις αμυντικές προμήθειες. Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας μπορεί να παίξει θετικό ρόλο, ώστε το αίσθημα ασφάλειας της Ελλάδας να βελτιωθεί.
Ο Ευαγ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας "κοινών δεξαμενών" μαυντικών μέσων, θέτοντας το ερώτημα αν αυτά θα χρησιμοποιούνται μόνο για ευρωπαϊκές αποστολές ή μπορούν να χρησιμοποιούνται και για εθνικούς σκοπούς, όπως η προάσπιση των εθνικών συνόρων που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...