Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Καμία χαλάρωση...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/09/2010
"Η εξυγίανση της οικονομίας, που παρά τα προβλήματα προχωράει με επιτυχία, πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την παραμικρή χαλάρωση" ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο προϊδεάζοντας για την προώθηση των "διαρθρωτικών" αλλαγών που έχει περιγράψει, αλλά και τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Μάλιστα το προσχέδιο του προϋπολογισμού συζητάται σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον ίδιο και με τη συμμετοχή του Θ. Πάγκαλου και των κορυφαίων υπουργών.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στους υπουργούς για καλύτερο συντονισμό, που θα περνάει μέσα από "μια κεντρική διεύθυνση", επιβεβαιώνοντας τον αναβαθμισμένο συντονιστικό ρόλο του Γ. Ραγκούση. Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς δεσμευτικά χρονοδιάγραμμα των προτεραιοτήτων των υπουργείων τους και είπε ότι "θα υπάρξει μια διαδικασία, ώστε το κάθε υπουργείο να μην φέρνει αποσπασματικά μόνο κάποιο θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά να παρουσιάζει τη συνολική πολιτική".
Επιπλέον προέτρεψε να αποφεύγονται ανακοινώσεις για μείζονα θέματα, που δεν εμπίπτουν σʼ αυτό τον προγραμματισμό, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον ίδιο ή το γραφείο του. Σε αυτό το σημείο είπε ότι ο προγραμματισμός "είναι πολύ σημαντικότερο να γίνεται μέσα από μια κεντρική διεύθυνση, που θα αναδεικνύει όλα τα θετικά στοιχεία τα οποία εσείς προωθείτε".
Παράλληλα "επιτέθηκε" στον Αντ. Σαμαρά για τις δηλώσεις του περί μηδενισμού του ελλείμματος, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο και τα στελέχη της Ν.Δ., μαθητευόμενους μάγους, οι οποίοι ευθύνονται για τα σημερινά ελλείμματα.
Αναφορικά με το θέμα της περαίωσης που τέθηκε στο επίκεντρο, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "η αλλαγή γίνεται για να αλλάξουμε τη δυσβάσταχτη κληρονομιά ενός αμαρτωλού παρελθόντος, μέρος του οποίου είναι οι ανέλεγκτες υποθέσεις".
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη τα νομοσχέδια για την επιτάχυνση της ποινικής και της διοικητικής δίκης, την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και Φορέων του δημόσιου τομέα", τις πυρόπληκτες περιοχές, τη βιοποικιλότητα και η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στα συναρμόδια υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών, σχετικά με τη συμφωνία, "απαιτεί την τοποθέτηση προσθήκης κοινωνικής ρήτρας στο ν/σ για τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας και τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...