Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Στρίμωξαν τον “τσάρο” για την περαίωση

 
Σφοδρή κριτική για το σχέδιο περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων και τη ρύθμιση χρεών στην Εφορία άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην τρίωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής οικονομικής επιτροπής στη Βουλή κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις προθέσεις του και τις επόμενες κινήσεις του.
Ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι με τα μέτρα αυτά απαλλάσσονται των ευθυνών τους όσοι στο παρελθόν «έκλεψαν το κράτος και την κοινωνία».
Από πλευράς του, ο πρώην υπουργός κ. Κώστας Γείτονας ζήτησε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να παραδεχτεί ότι δε λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί και πως οι ρυθμίσεις γίνονται υπό την πίεση των ελλειμμάτων και του μνημονίου, αντί να ισχυρίζεται ότι στόχος είναι ο διαχωρισμός του παρελθόντος και του νέου φορολογικού συστήματος. Όπως τόνισε «στην αίθουσα της Βουλής οι βουλευτές πολλές φορές έχουν ακούσει τα ίδια πράγματα».
Το μέτρο δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα εκτιμά και ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης που το χαρακτήρισε αναποτελεσματικό, με βάση τα όσα έχει δείξει και η παλαιότερη εμπειρία από τέτοιες ρυθμίσεις.
Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναφέρθηκε σε επιμέρους λεπτομέρειες ή αλλαγές επί του σχεδίου της κυβέρνησης (καθώς μάλιστα δεν έχει ακόμα κατατεθεί επίσημο κείμενο νόμου στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών), υποστήριξε όμως την αναγκαιότητα του μέτρου θέτοντάς το όμως όχι σε εισπρακτική λογική αλλά ως μία νέα αρχή στο φορολογικό σύστημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...