Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Δε χρειάζονται απεργίες!» Το πιστεύετε κύριε Παναγόπουλε;

 
 
Την ημέρα που στη Γαλλία απεργούσαν εκατομμύρια εργαζόμενοι κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που σαρώνουν τα εργατικά δικαιώματα βρήκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος να δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι δεν χρειάζονται απεργίες, προκαλώντας σοκ με τον ενδοτισμό του.

Ο ρίψασπις συνδικαλιστής, που έχει πολλές φορές επικριθεί ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης, αφού διαμένει στο Διόνυσο και έχει υψηλά εισοδήματα από αμοιβές για συμμετοχή του σε διοικητικά συμβούλια, δήλωσε ότι το μνημόνιο είναι τετελεσμένο γεγονός και άρα δεν υπάρχει νόημα να ακολουθήσει η ΓΣΕΕ τον απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ – στην ΑΔΕΔΥ δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους μόλις πληροφορήθηκαν τις δηλώβσεις του κ. Παναγόπουλου.

Ο πρόεδρος της πιο ιστορικής εργατικής ένωσης της χώρας, απεφάνθη μάλιστα, ως ένας καλός και πιστός κυβερνητικός εκπρόσωπος και άνθρωπος της τρόικας, ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέραν του μνημονίου! Την ώρα μάλιστα, που ακόμη και επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή και υποψήφιοι περιφερειάρχες, όπως ο Γιάννης Σγουρός εκφράζουν έντονη αντίρρηση για τις συνταγές, που προβλέπει το μνημόνιο για την ελληνική οικονομία.

Σε ένα ρεσιτάλ, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του συνηθισμένου ρεφορμισμού και οπορτουνισμού ο κ. Παναγόπουλος, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δείχνοντας ότι βρίσκεται τελείως εκτός πραγματικότητας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγόπουλος έχει από την αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μία στάση υποδούλωσης στα κυβερνητικά κελεύσματα, λειτουργώντας σχεδόν αποκλειστικά ως κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει ως ρόλο τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και ελάχιστα ως ηγετικό συνδικαλιστικό στέλεχος. Οι συχνές αντιδράσεις, που συναντούσε μάλιστα ακόμη και σε εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ τον ανάγκασαν να προτιμά την αποχή και τα ταξίδια στο εξωτερικό κατά τις τελευταίες απεργίες και κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας, από τις οποίες έλαμπε δια της απουσίας του.

Πάντως οι σοκαριστικές δηλώσεις του έχουν προκαλέσει σάλο στον συνδικαλιστικό κόσμο, ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ και πολλοί πιστεύουν ότι ο κ. Παναγόπουλος δεν μπορεί να μακροημερεύσει στη θέση του προέδρου της ΓΣΕΕ εάν συνεχίσει έτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...