Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Γνωστά τα μέτρα του 2011

Μίνι υπουργικό για τον προϋπολογισμό
Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για νέους φόρους μέσα στο 2010 ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ για το 2011 επισήμανε πως «θα εφαρμοστούν τα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο». Αμέσως μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι μέσα στο 2011 η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «ελαφρύνει» και να βοηθήσει τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες και τους χαμηλόμισθους.
"Η κυβέρνηση κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε ακόμη και αυτά τα ανακοινωμένα μέτρα να είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη", δήλωσε. Όσον αφορά στο μέτρο που θα αντικαταστήσει τη μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, ο Γ. Πεταλωτής δεσμεύτηκε ότι "θα προκριθεί εκείνη η λύση, η οποία θα είναι ευνοϊκότερη προς τον Έλληνα πολίτη και ειδικότερα στον αδύναμο και στον χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος".
Το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 είναι προς συζήτηση ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του 2010 ήταν ο τελευταίος που στηρίχθηκε στο παλαιό μοντέλο σύνταξης, καθώς ο νέος θα στηρίζεται στα πραγματικά στοιχεία και θα ανταποκρίνεται στο δημοσιονομικό περιβάλλον της περιόδου.
Στην υπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, και οι υπουργοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Λ. Κατσέλη, Α. Λοβέρδος, Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής.
Νωρίτερα, στις 13:00 ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με το υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Προηγήθηκε η συνάντηση των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Μιχ. Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σεσίλια Μάλμστρομ, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σμίθ, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 16:00, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...