Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

«Το χαράτσι στα ακίνητα καταντάει γενοκτονία»!



Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν έως και 5 δισ., έναντι του εισπρακτικού στόχου των 2,65 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία».

Η απόρριψη του αιτήματος της ΠΟΜΙΔΑ για μειωμένο φόρο στα κενά - ξενοίκιαστα ακίνητα, σε συνδυασμό με τις τεράστιες προσαυξήσεις των επιφανειών ημιυπαιθρίων και αυθαιρέτων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που περιλήφθηκαν στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9 θα οδηγήσει σε βεβαίωση ποσών του διπλού αυτού φόρου που θα αγγίξουν ακόμη και τα 5 δισ.. έναντι του εισπρακτικού στόχου των 2,65 δισ., εκτιμά το επιτελείο
της ΠΟΜΙΔΑ.

Σημειώνει μάλιστα ότι 7.000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αυτόν τον διπλό φόρο σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου, και με έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος Αυγούστου.
«Το εξοργιστικό νομοθετικό αυτό πλέγμα της αυτόματης βεβαίωσης ανεξέλεγκτων ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων μέσω του ΕΝΦΙΑ, εν πλήρει γνώσει των φορολογικών Αρχών ότι είναι αδύνατο να πληρωθούν, και των εξοντωτικών συνεπειών της μη πληρωμής τους δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά της υπερφορολόγησης, αλλά κυριολεκτικά του εξανδραποδισμού και της “γενοκτονίας” των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας και των οικογενειών τους!» τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.


Και κυνική ομολογία από το «Οικονομικών»!

Την εκτίμηση της ΠΟΜΙΔΑ για πληρωμή υπέρογκων ποσών σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τα εκκαθαριστικά του οποίου πρόκειται να αρχίσουν να εκδίδονται από αύριο, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται εμμέσως και από το υπουργείο Οικονομικών. Οπως λέγεται, η αρχική πρόβλεψη για βεβαίωση 3 δισ. ευρώ είναι μάλλον μετριοπαθής, μια και πολλοί φορολογούμενοι έχουν προχωρήσει σε διορθώσεις των δηλώσεων ακινήτων Ε9, προσαυξάνοντας την επιφάνεια των κτισμάτων τους, ενώ η επιφάνεια των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου εκτάσεων εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί μεγαλύτερη από εκείνη που έχει υπολογιστεί.
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να φορτώνονται στο TAXISnet σταδιακά από αύριο, 1η Αυγούστου, και η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί εντός του ίδιου μήνα για τους περίπου 7.000.000 φορολογουμένους που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου