Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΝΤ: «Η Ελλάδα θα επανέλθει στο σωστό δρόμο»

 

 
%CE%94%CE%9D%CE%A4%3A+%C2%AB%CE%97+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1+%CE%B8%CE%B1+%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B8%CE%B5%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C+%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%C2%BB Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στο σωστό δρόμο μέσω της δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίστηκε ο υπ΄ αριθμόν δύο στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

«Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν το σωστό δρόμο για την δημοσιονομική προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι συνεχίζει να υφίσταται διαμάχη για το κατά πόσον οι όροι του προγράμματος διάσωσης είναι ή όχι υπερβολικά σκληροί για την Ελλάδα όσον αφορά τις απαιτούμενες περικοπές δαπανών.

«Γίνεται πολλή συζήτηση για το σωστό δρόμο της προσαρμογής. Βεβαίως ο περιορισμός της λιτότητας σημαίνει χρηματοδότηση. Εάν πρόκειται να έχεις λιγότερη λιτότητα και άρα ένα πιο αργό ρυθμό προσαρμογής θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερη χρηματοδότηση».

Όπως είναι γνωστό, η τρόικα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων. Μία ημέρα πριν η τρόικα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...