Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Εξισώνουν την ακροδεξιά με τους αγώνες της Αριστεράς

Αλ. Τσίπρας: Εξισώνουν την ακροδεξιά με τους αγώνες της Αριστεράς
Στην απόπειρα της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως επιτυχία το «δωράκι της επιμήκυνσης», αναφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο κ. Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε όμως ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, καθώς όπως είπε, είχε προταθεί πριν από ενάμισυ χρόνο και είχε τότε απορριφθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Εν όψει δε της ψηφοφορίας στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Η ψηφοφορία μια κι έξω είναι εκβιαστική, αλλά δε απαλλάσει τους βουλευτές από τις προσωπικές τους ευθύνες. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς φέρουμε ακέραια την ευθύνη της επιλογής όχι απέναντι στην κομματική πειθαρχία, αλλά απέναντι στη συνείδησή μας στον λαό και την ιστορία».

Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙζΑ θα μπει μπροστά «μέσα στη Βουλή και έξω στην κοινωνία, στις μεγάλες ειρηνικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, με πεποίθηση ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις κατηγορίες περί πολιτικής εξαπάτησης εκ μέρους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και τόνισε ότι στην παρούσα φάση «το πολιτικό σύστημα και το λόμπι της χρεοκοπίας παίζει τα ρέστα του».
Παράλληλα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, το πολιτικό σύστημα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια καθώς, «σήμερα το διακύβευμα στον τόπο μας δεν είναι απλά τα οικονομικά μέτρα, αλλά η ίδια η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή».

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε την υπέρβαση των συνταγματικών θεσμικών ορίων, αλλά και τη δράση της ακροδεξιάς, για την οποία επανέλαβε ότι λειτουργεί ως «το μακρύ χέρι του μνημονιακού συστήματος εξουσίας».


Κατόπιν αυτών ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την ύπαρξη ενιαίου κέντρου προπαγάνδας και χυδαιότητας, το οποίο προωθεί την «θεωρία των άκρων», βάσει της οποίας εξισώνεται η «αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά τους νεοναζί».

«Η Αριστερά δεν είναι άκρο, είναι η ψυχή των αγώνων και της αγωνίας αυτού του τόπου για προκοπή», σημείωσε αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι είναι ο καταλύτης της ακάματης προσπάθειας του λαού για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Με βάση τα όσα ανέφερε στην ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι πολίτες έχουν πλέον να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια. «Δεν μένουμε στο ότι θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο, μπαίνουμε στην επίπονη προσπάθεια να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο για το πώς θα ανασυγκροτήσουμε τη χώρα μετά την μνημονιακή τραγωδία», προσέθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε μεταξύ των άλλων και τις πρόσφατες προσλήψεις στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι η κυβένρηση επιχειρεί να φτιάξει «την νέα ΥΕΝΕΔ, επιβεβαιώνοντας πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είνα η τακτοποίηση των φίλων τους».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, έγινε εκτενής συζήτηση για την κοινοβουλευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα, εξετάστηκαν επί μακρόν ζητήματα συντονισμού της κοινοβουλευτικής δράσης, ενώ υπήρξαν και παρεμβάσεις-παραινέσεις- συστάσεις προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά του προηγούμενου καλοκαιριού όταν με διάφορες αφορμές (Υδρα, επιστολή Μητρόπουλου, επίσκεψη Πέρες, κλπ.) εκδηλώθηκαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της ΚΟ θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, εν αναμονή των ανακοινώσεων και της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...