Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς στους New York Times: Κάνω την πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο

Αντ. Σαμαράς στους New York Times: Κάνω την πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο. Δήλωσε ότι δεν υπάρχειι περίπτωση η Ελλάδα να βγει από το ευρώ

 O κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, αλλά μόνο αν η Ευρώπη βοηθήσει, αν και δήλωσε βέβαιος ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πάντως, παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες παραμονής είναι πολύ δύσκολες και έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος.
Σε σχέση με το πώς αισθάνεται που είναι πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε κανέναν που θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος, με το να είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κάνω την πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο. Είναι σκέτο βάσανο».
Αναφερόμενος στην αυξανόμενη κοινωνική ένταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε: «Είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης που ζούμε. Αυτό πρέπει να χτυπήσει
καμπανάκια στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο. Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί», είπε.Ερωτηθείς εάν είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες σαν αυτές που βιώνουν τώρα πολλοί Έλληνες, απάντησε: «Καθένας από εμάς με τον ένα ή τον άλλα τρόπο έχει αντιμετωπίσει πολύ δοκιμασίες. Είμαι
στην πολιτική. Έμεινα στο σπίτι μου για 11 χρόνια λόγω της πολιτικής. Χάρη στην οικογένειά μου δεν είχα προβλήματα αυτού του είδους», είπε και συμπλήρωσε ότι συμπάσχει με τον ελληνικό λαό. «Νιώθω τον πόνο τους κάθε δευτερόλεπτο».
Αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση ο κ. Σαμαράς είπε ότι «σαρώνει» τη χώρα και ότι το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο λόγω του κύματος μετανάστευσης από τη Συρία. «Οι παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» είπε «προκαλώντας πρόβλημα στη δημόσια υγεία» και αύξηση της εγκληματικότητας.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν «μια φούσκα που θα έσκαγε» και ότι τα μέλη της δεν είναι «ιδεολογικοί οπαδοί», αλλά ότι την στήριξαν από μια διάθεση απόγνωσης και «κόντρα στο σύστημα» εξαιτίας της μεγάλης κρίσης.
Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει στην απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο δυνατή που δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπερβολικά μέτρα».
Επίσης, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία ως το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η περασμένη Πέμπτη ήταν μια «από τις καλύτερες μέρες από τη στιγμή που ανέλαβε», καθώς υπήρξε συμφωνία των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση (ο Α. Σαμαράς τη χαρακτήρισε κυβέρνηση 4ετίας), όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων.
Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την πίστη τους, τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...