Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Πάμε για νέο γύρο κρίσης»

Βελγική εφημερίδα αφυπνίζει όσους νόμισαν ότι πέρασε η κρίση

«Μετά από μια μικρή αναβολή, η Ελλάδα και η Ισπανία βάζουν ξανά φωτιά». Με αυτόν τον τίτλο η βελγική εφημερίδα La Libre Belgique υπενθύμισε σήμερα στην ευρωζώνη ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.

«Όλοι νόμιζαν πως «έχουμε ξεμπερδέψει με την κρίση της ευρωζώνης, χωρίς όμως να υπολογίζουμε την πραγματικότητα» αναφέρει το άρθρο. «Η Ελλάδα έχει ακόμα έλλειμμα αξιοπιστίας και η Ισπανία αργεί να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Η ένταση στις αγορές έχει επιστρέψει. Στα χρηματιστήρια και στις αγορές, μια φράση κυριαρχεί: ''Πάμε για νέο γύρο!''».
Στη συνέχεια η Libre Belgique περιγράφει συνοπτικά την κίνηση των χρηματιστηρίων τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας ειδική αναφορά στη χθεσινή, όπου οι χρηματιστηριακοί δείκτες έπεσαν στο κόκκινο ήδη από την αρχή της ημέρας. Κυρίως λόγω της ανησυχίας για την Ισπανία η οποία ακόμα
φαίνεται απρόθυμη να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια και για την Ελλάδα η οποία ταρακουνήθηκε από βίαιες διαμαρτυρίες.

«Η ευφορία που είχε επικρατήσει στην ευρωζώνη μετά την ανακοίνωση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, του προγράμματος απεριόριστης επαναγοράς δημοσίου χρέους από την ΕΚΤ εξακολουθεί να γίνεται κομμάτια και η εμπιστοσύνη της αγοράς πιθανότατα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο», παρατηρεί η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η χθεσινή γενική 24ωρη απεργία στην Ελλάδα ενάντια στα πρόσθετα μέτρα λιτότητας σημαδεύτηκε από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...