Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρίση έγινε ευκαιρία για την επιβολή ταξικού συστήματος υγείας

Παπαρήγα: Η κρίση έγινε ευκαιρία για την επιβολή ταξικού συστήματος υγείας

Πολλοί χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα όπου ο καθένας θα απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με το τι έχει στην τσέπη του, τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κρατήσεις για την Υγεία, «να τα πάρουν από αυτούς που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους» και πρόσθεσε ότι «το κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται σε παθητικές αντιστάσεις».

Κάθε χώρος της Υγείας πρέπει να γίνει «κάστρο πάλης», αν δεν ξεκαθαριστεί ότι η αιτία της κρίσης βρίσκεται στα μονοπώλια και στην ΕΕ, μπορεί να έχεις αντίσταση αλλά χωρίς αποτελέσματα, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι δεν έχει κριθεί ακόμα στην Ελλάδα, αν το κίνημα θα πάει μπροστά ή θα ηττηθεί προσωρινά, και ότι το σύστημα έχει «χαρτιά» που αν δεν τα κάψει ο λαός, θα ηττηθεί.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η παραδοχή ότι όλοι πρέπει να πληρώσουν με «δίκαιο» τρόπο για το χρέος οδηγεί μεσοπρόθεσμα το κίνημα σε αφοπλισμό, το χρέος είναι επακόλουθο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν δεχόμαστε ότι έχουμε κρίση χρέους.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...