Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά το αποτέλεσμα των ελέγχων

Είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά το αποτέλεσμα των ελέγχων

Στην καταδίκη των «διαρροών» της λίστας με πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, προχώρησε χθες και το ΠΑΣΟΚ.
«Ερευνα από έρευνα διαφέρει. Αλλο μια τυπική έρευνα, για να τεθεί στο αρχείο μια ανώνυμη, αόριστη και συκοφαντική επιστολή και άλλο κάτι συγκεκριμένο, επώνυμο, συνοδευόμενο από στοιχεία που το καθιστούν άξιο διερεύνησης.
Καταδικάζουμε τις «διαρροές» - ιδίως όταν αυτές γίνονται σε πολιτικά ύποπτο χρόνο ή αναπαράγουν ήδη γνωστές υποθέσεις», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.
«Είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά προφανώς το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η δημιουργία εντυπώσεων πλήττει ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, όταν οι εντυπώσεις αυτές είναι αβάσιμες ή γενικεύονται σε μια ισοπεδωτική λογική», επισημαίνει η Ιπποκράτους που, απευθυνόμενη στο
ΣΔΟΕ και σε κάθε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζει το «καθήκον να διενεργεί τους προβλεπόμενους από τον νόμο ελέγχους, χωρίς καμία εξαίρεση».
Ειδικότερα για τα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, οι έλεγχοι, σύμφωνα με στελέχη της Ιπποκράτους, πρέπει να προχωρούν χωρίς καμία χρονοτριβή, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά - «άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει τον νόμο 4022/11 που λύνει τα χέρια στις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.
Πληροφορίες λένε εν τω μεταξύ ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησε αναλυτικά όχι μόνο με συνεργάτες του το θέμα με τις λίστες. Πριν αναχωρήσει (σήμερα το πρωί) για τις Βρυξέλλες λέγεται ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά αλλά και τον έτερο κυβερνητικό εταίρο Φ. Κουβέλη.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαίο να δοθεί άμεσα ισχυρή απάντηση για τη θωράκιση του πολιτικού συστήματος, με την προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, προς όλα τα επίπεδα.
«Υποχρέωση της Δικαιοσύνης είναι να ερευνά κάθε θέμα, όπως προβλέπουν οι δικονομικές διαδικασίες, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κύρος κάθε προσώπου, επώνυμου ή ανώνυμου, και, κυρίως, το κύρος των δημοκρατικών θεσμών, ανεξαρτήτως προσώπων», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιπποκράτους.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...