Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση»

 Για τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε «κοινωνικό ολοκαύτωμα» εάν υλοποιηθεί το νέο πακέτο των «σκληρών και βάρβαρων» μέτρων, προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των επαφών του με το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) στο Βερολίνο την Παρασκευή.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση στον ελληνικό λαό να αντιδράσει ενάντια στο μνημόνιο και να διεκδικήσει «μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα», ενώ πρόσθεσε ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή, τονίζοντας ότι «ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία, συνειδητοποιούν ότι είναι αδιέξοδο».

«Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι περίφημες "υποχρεώσεις" που πρέπει να τηρήσουμε, μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αν το νέο πακέτο των σκληρών και
βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή, υπερψηφισθεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σ’ ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, αλλά, ταυτόχρονα, αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».

«Τώρα είναι η ώρα, ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος στα χέρια του. Να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η λιτότητα δεν αποτελεί λύση καθώς, όπως είπε, είναι η συνταγή «που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού».

«Αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, τότε είναι βέβαιο, -και αυτό το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές-, πως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου «ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...