Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μέρκελ - Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση

Μέρκελ - Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση

Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ εξήραν από την πόλη Λουντβιχσμπουργκ την γαλλο-γερμανική φιλία, πριν από το γεύμα εργασίας στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να εναρμονίσουν τις θέσεις τους για τον κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και την συγχώνευση του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής και άμυνας (EADS) με την βρετανική εταιρία αμυντικών συστημάτων (BAE).

«Ζήτω η γαλλο-γερμανική νεολαία, ζήτω η ευρωπαϊκή νεολαία», είπε στα γαλλικά η γερμανίδα καγκελάριος στο τέλος της ομιλίας της ενώπιον πολιτικών, οργανώσεων νέων και κατοίκων της πόλης αυτής στην νοτιοδυτική Γερμανία.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος είπε στα γερμανικά, ολοκληρώνοντας την δική του ομιλία: "Ο ρόλος σας είναι να κάνετε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο και να του χαρίσετε ένα μέλλον. Ζήτω η γαλλο-γερμανική φιλία".

Οι δύο ηγέτες εκφώνησαν τις ομιλίες τους στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Λούντβιχσμπουργκ, ενός από τα μεγαλύτερα γερμανικά κάστρα της εποχής μπαρόκ, στο ίδιο σημείο που είχε μιλήσει πριν από 50 χρόνια ο στρατηγός ντε Γκολ.

Η Μέρκελ ανέφερε δύο φορές στην ομιλία της ότι οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι και πρόσθεσε πως την εποχή που ο Σαρλ ντε Γκολ εκφώνησε το λόγο του η ίδια ήταν οκτώ χρόνων και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία. «Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από την φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ», είπε.

«Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολαντ υπογράμμισαν πως «η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση


Καμία απόφαση για EADS - BAE
Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας με τον Γάλλο Πρόεδρο, η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε πως δεν ελήφθη καμιά απόφαση για την συγχώνευση Ευρωπαϊκού Ομίλου Αεροναυπηγικής και Άμυνας (EADS) και της Βρετανικής Εταιρίας Αμυντικών Συστημάτων ( BAE). «Δεν πήραμε καμιά απόφαση...δεν αναμενόταν κάτι τέτοιο, αλλά η Γερμανία και η Γαλλία θα συνεχίσουν να έχουν στενές επαφές για το θέμα αυτό.Φυσικά και συζητήσαμε τι πρέπει ακόμα να εξετάσουμε σχετικά με την θέμα EADS-BAE. Συμφωνήσαμε πως πρέπει να εξεταστούν με προσοχή όλα τα αναγκαία θέματα και σε απόλυτη συμφωνία με τις εταιρίες που εμπλέκονται", διευκρίνισε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε πως τόσο η ίδια όσο και ο Ολάντ γνωρίζουν τις διορίες.

Υπέρ της τραπεζικής ένωσης ο Ολάντ
Αναφερόμενος στην τραπεζική εποπτεία, ο Γάλλος πρόεδρος εκτίμησε πως «όσο νωρίτερα αυτή εφαρμοστεί τόσο καλύτερα», ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα για μια εποπτεία «ποιότητας» και εκτίμησε πως γι αυτό θα "χρειαστεί χρόνος".
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...