Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Oμπάμα-Κλίντον: Κατανόηση για τις θυσίες των Ελλήνων

O%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B1%2D%CE%9A%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%3A+%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B9%CF%82+%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD

Τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον.

Κατά την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την 30λεπτη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον κ. Αβραμόπουλο, μίλησε για τις "άριστες σχέσεις" μεταξύ των δυο χωρών, ευχόμενη να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα των Ελλήνων.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι"είχαμε μια ουσιαστική, ειλικρινή και εγκάρδια
συζήτηση που κράτησε αρκετά και κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

"Βεβαίως, αναφερθήκαμε στην οικονομική κρίση και στις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτή μπορεί να έχει, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την παγκόσμια οικονομία. Εξέθεσα τις θέσεις και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδηγεί τα πράγματα προς την έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα και το κυριότερο, πείθει για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της. Είναι όμως μια πολιτική που, με τη σειρά της, έχει κοινωνικές προεκτάσεις, αφού έχει να κάνει με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, κάτι που και η κ. Κλίντον αναγνώρισε και τόνισε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας", σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν και για "περιφερειακά ζητήματα, όπως τις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες και τις ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερθήκαμε στη λεγόμενη Αραβική ’Ανοιξη, σε ζητήματα όπως αυτό της Συρίας, και βέβαια διαπιστώσαμε συγκλίσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία και να ανοίξει ο δρόμος του εκδημοκρατισμού της περιοχής και να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας".
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσια Υγεία… στη Χάρυβδη

Του Κώστα Λουλουδάκη (Ιουλιανού) «Κυρίαρχος είναι όποιος αποφασίζει για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» Carl Schmitt,  Πολιτική Θεολο...