Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Independent: Η Ελλάδα ίσως αναζητήσει ισπανικού τύπου διάσωση

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της για μια ισπανικού τύπου διάσωση των ελληνικών τραπεζών, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.
Η Independent προσθέτει ότι αυτό υπάρχει περίπτωση να συμβεί, παρά τα όσα πακέτα δισεκατομμυρίων έχει πάρει μέχρι σήμερα η Ελλάδα.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται ελληνική κυβερνητική πηγή, η οποίο φέρεται να ανέφερε πως στόχος των κυβερνώντων είναι να «ελαφρύνει» τα οικονομικά της βάρη, ώστε να ανακάμψει η οικονομία της χώρας και ανάμεσα στους τρόπους που εξετάζονται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι και η περαιτέρω διαγραφή του χρέους ή «μία δυναμική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να
προβεί σε νέες περικοπές, μόνον εάν υπάρξουν τα ανάλογα «ανταλλάγματα» από την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει νέα αυστηρά μέτρα περικοπών, με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της χώρας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαφορετικά σενάρια», δήλωσε η κυβερνητική πηγή, υπονοώντας με αυτόν όρο ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναζητήσει μια τραπεζική διάσωση, αντίστοιχη με αυτή της Ισπανίας.
tvx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...