Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Δεν έκλεισε ακόμα το τελικό πακέτο των μέτρων», διαμηνύει η ΔΗΜΑΡ

Στην κορυφή της λίστας των «όχι» του Φ. Κουβέλη είναι η επαναφορά του αιτήματος της τρόικας για 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο

Στην κορυφή της λίστας των «όχι» του Φ. Κουβέλη είναι η επαναφορά του αιτήματος της τρόικας για 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο
«Το τελικό πακέτο των μέτρων δεν έχει κλείσει», διαμηνύουν από τη ΔΗΜΑΡ μετά τη χτεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, με το μέλος της Ε.Ε. του κόμματος Δ. Χατζησωκράτη και παραπέμπουν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου σημειώνουν ότι θα γίνει αναλυτική συζήτηση.
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει εξαρχής (όχι απολύσεις στο Δημόσιο και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις). Σε κάθε περίπτωση το κόμμα του Φ. Κουβέλη προτάσσει την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ θα επιμείνει στη θεσμοθέτηση της «ρήτρας ισοδύναμων μέτρων».
Στη ΔΗΜΑΡ γνωρίζουν ότι ο χρόνος πιέζει προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πακέτο των περικοπών, δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να ακολουθήσει μία ακόμα συνάντηση
μεταξύ των τριών ηγετών, σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδιέξοδο.
Η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η εξαίρεση των αναπηρικών συντάξεων από τις περικοπές είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν, ενώ προβληματισμός υπάρχει για την περικοπή των 30 ευρώ από τις αγροτικές συντάξεις, στις οποίες όμως δεν θα περικοπούν τα δώρα.
Στην κορυφή της λίστας των «όχι» του Φ. Κουβέλη είναι η επαναφορά του αιτήματος της τρόικας να γίνουν 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης θα αντιταχθεί στην κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, διεκδικώντας κλιμακωτές περικοπές.
Θετική, αρχικά, ήταν η αντιμετώπιση της ΔΗΜΑΡ στην κατανομή των μέτρων όπου από περικοπές δαπανών (μισθοί-συντάξεις και διαρθρωτικές αλλαγές) θα προέλθουν 10,5 δισ. ευρώ (αντί 11,5 δισ. ευρώ) με την παράλληλη αύξηση των εσόδων από 2 σε 3 δισ. ευρώ.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί από τη ΔΗΜΑΡ στη σύνταξη των εφαρμοστικών νόμων για τα μέτρα του 2013 ύψους 7,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να περιληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...