Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ενίσχυση από το ΥΠΕΣ θα λάβει ο Δήμος Αχαρνών μετά το λουκέτο

 

Άμεση οικονομική ενίσχυση υποσχέθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμο Αχαρνών, που έβαλε «λουκέτο» επ' αόριστον χθες το βράδυ λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, ο δήμος ζήτησε προκαταβολή από το δωδεκατημόριο των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), δηλαδή τη μηνιαία δόση προσαυξημένη κατά 50% (όπως επιτρέπει ο νόμος).

Δηλαδή, ο δήμος θα λάβει άμεσα 960.000 ευρώ (650.000 ευρώ το μήνα είναι η δόση από τους ΚΑΠ) προκειμένου να καταφέρει να καταβάλλει τους μισθούς Σεπτεμβρίου.

«Όμως αυτή δεν είναι λύση. Παραλάβαμε έναν δήμο (πρώην δήμος Αχαρνών και δήμος Θρακομακεδόνων) με χρέος 140 εκατ. ευρώ και 1.350 υπαλλήλους, το 2010. Δεν ανανεώσαμε τις συμβάσεις και ο αριθμός τους έχει μειωθεί στις 914, αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Έχουμε μειώσει κατά πολύ το χρέος, αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Απλά, το 2010 'μπαίναμε μέσα' 1.800.000 ευρώ το μήνα και τώρα 'μπαίνουμε μέσα' 600.000 ευρώ το μήνα», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ρυθμίσεις των δανείων των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποσχέθηκε
ότι έως τις αρχές του ερχόμενου μήνα το ΤΠΔ θα προχωρήσει σε επιμήκυνση των δανείων και θα αρχίσει η περίοδος χάριτος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου το πρωί, αναφέρεται επί λέξει ότι «ο Δήμος Αχαρνών σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνει κλειστός επ' αόριστον, μέχρι να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα».
Ο δήμος πλέον θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα φροντίζουν μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.
Σύμφωνα με την απόφαση του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου, «κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί ή θα μεταταχθεί», διότι όπως σημειώνεται «ο Δήμος Αχαρνών δεν έχει πλεονάζον προσωπικό».
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...