Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ολάντ-Μέρκελ συμφώνησαν ότι... διαφωνούν

Τα σημεία «αγκάθια» στη σχέση των δύο ηγετών
Η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία για να γιορτάσουν τη γαλλο-γερμανική φιλία με την ευκαιρία της επετείου της ομιλίας του Στρατηγού Ντε Γκωλ στους νέους της Γερμανίας που σήμανε και την αρχή του τέλους των ψυχρών σχέσεων των δύο χωρών μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το βέβαιο είναι ότι οι δύο ηγέτες συμφωνούν απολύτως σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούν για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης που απειλεί να τινάξει στον αέρα το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, παρότι και οι δύο συμφωνούν ότι πρέπει να ξεπεραστεί η κρίση, οι απόψεις τους διαφέρουν για το πώς θα γίνει αυτό.

Διαφωνούν για την τραπεζική ενοποίηση, για τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά και για το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από τους ευρωμηχανισμούς η Ισπανία για τη συνολική διάσωση της οικονομίας της.

Οι χρηματιστηριακές αγορές «που παρακολουθούν την Ευρώπη θέλουν να δουν αποτελέσματα», δήλωσε η Μέρκελ στη συνάντηση των δύο ηγετών στη Γερμανία.
Οι διαφορές των δύο ηγετών που υπογραμμίστηκαν κατά το Σαββατοκύριακο αφορούν και στην τραπεζική ενοποίηση και στην εποπτεία των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την 1η Ιανουαρίου, κάτι που επιθυμεί ο Ολάντ, όμως η Μέρκελ δε βιάζεται…
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...