Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Φέκτερ: «Ναι» στην επιμήκυνση – «Όχι» άλλα χρήματα στην Ελλάδα

Θετική εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, στο ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος να αποπληρώσει τους δανειστές της, αλλά ήταν κατηγορηματικά αντίθετη σε πρόσθετη παροχή κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Oesterreich, τόνισε πως «αναμένουμε την έκθεση της τρόικα και η Ελλάδα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει κάποιες δεσμεύσεις αλλά θα πετύχουμε μια ουδέτερη σε κόστος παράταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμαναν στο Reuters ότι το πρόγραμμα περικοπών της Ελλάδας «έχει μείνει πίσω» αλλά δεν θα είχε κανένα νόημα να πτωχεύσουν τη χώρα και να οδηγήσουν την ένωση στο χάος, ειδικά τώρα που προσπαθούν να θωρακίσουν την Ισπανία και την Ιταλία.

Θ. Κατσάμπας: « Όχι επιπλέον χρήματα από το ΔΝΤ»

Μία ημέρα μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από την δήλωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνου Κατσάμπα, περί τρίτου πακέτου στήριξης, ο ίδιος σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθούν στην Ελλάδα επιπλέον χρήματα από το Ταμείο.

Συγκεκριμένα στην Καθημερινή της Κυριακής το μέλος του ΔΝΤ προσπάθησε να τα «μαζέψει», ενώ υποστήριξε πως είναι υπέρ της επικαιροποίησης του μνημονίου, αλλά με βάση τη βιωσιμότητα του
χρέους, ενώ προσέθεσε πως η τρόικα συζητά την αναθεώρηση τωνστόχων.

«Η Ελλάδα απολαμβάνει τον υψηλότερο βαθμό «καλής θέλησης» από τους εταίρους. Η τρόικα θα επικαιροποιήσει το Μνημόνιο με βάση τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και τη διασφάλιση επιπλέον πόρων, που ουσιαστικά θα λάβει τη μορφή μιας επιμήκυνσης ή ενός νέου «κουρέματος», δήλωσε ο κ. Κατσάμπας.

Επίσης υποστήριξε πως ενδεχόμενη επιπλέον χρηματοδότηση θα προέλθει αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς το ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας έχει εξαντλήσει τα δανειακά περιθώρια, ενώ προσέθεσε ότι η τρόικα επιμένει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, αλλά είναι έτοιμη να συζητήσει και αναθεώρηση των στόχων εάν κριθεί απαραίτητο.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...