Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Το Βερολίνο ταλαιπωρεί τους συμμάχους του»

«Το Βερολίνο ταλαιπωρεί τους συμμάχους του»

Την άποψη ότι το Βερολίνο συμπεριφέρεται δεσποτικά απέναντι στους εταίρους του εξέφρασε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα μπορούσε να αποτύχει εντελώς λόγω Γερμανίας!

Σε ομιλία του ο κ. Σμιτ εμφανίστηκε επικριτικός και απέναντι στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν έχει κάνει καμία αποτελεσματική πρόοδο στην προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. «Η ΕΕ θα μπορούσε να αποτύχει εντελώς λόγω της Γερμανίας. Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, η Μπούντεσμπανκ, η καγκελάριος Μέρκελ λειτουργούν ως το κέντρο της Ευρώπης, οδηγώντας εν μέρει σε απελπισία τους γείτονές μας»

. Και πρόσθεσε: «Εμείς οι Γερμανοί δεν πρέπει ποτέ να είμαστε η αιτία για την πτώση ή την κατάρρευση του μεγάλου έργου της ΕΕ. Ολος ο κόσμος περιμένει την Ευρώπη να μιλήσει με μια φωνή επιτέλους. Αυτό περιλαμβάνει την άνευ όρων προθυμία μας να συνεργαστούμε με τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς και με όλους τους γείτονές μας... Δεν μπορούμε απλώς να είμαστε υποστηρικτές της ΕΕ».Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε ακόμη ότι ένα τμήμα της κοινής γνώμης στη Γερμανία διαμορφώθηκε από εθνικο-εγωιστική άποψη. «Εμείς οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να είμαστε η χώρα που προκάλεσε τη διάλυση της Ευρωζώνης. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε εγωιστές, αλλά και να φερόμαστε εγωιστικά».
Επέκρινε επίσης τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. «Η ΕΕ δεν έχει κάνει καμία αποτελεσματική πρόοδο
στην προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Η Επιτροπή των Βρυξελλών έχει 20.000 άτομα αποτελεσματικό προσωπικό, αλλά ασχολούνται με δευτερεύοντα καθήκοντα»...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...