Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Κύπρος θα έχει ό,τι χρειαστεί από την Ελλάδα»

             

Επίσημη επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στη Μεγαλόνησο

Την κατηγορηματική δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ιδίου, ως νέου υπουργού Άμυνας, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα θα έχει ό,τι χρειαστεί, μετέφερε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο είχε ιδιαίτερη συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

Οι συνομιλίες έγιναν στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Έλληνα υπουργό.

Μετά τις συνομιλίες ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι, η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδος και Κύπρου ήταν, είναι και θα είναι μια συνεργασία δύο υπουργείων που δουλεύουν αδελφικά.

«Το ένα υπουργείο αποτελεί προέκταση του άλλου, γιατί δεν είμαστε υπουργεία πολέμου, αλλά υπουργεία ειρήνης», ανάφερε χαρακτηριστικά. Για να εξασφαλίσει κανείς την ειρήνη, τόνισε, πρέπει πάνω απ' όλα να διασφαλίζει τη μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα του Ελληνισμού, είτε αυτό αφορά την Ελληνική Δημοκρατία, είτε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορά στη στενή σχέση του με την Κυπριακή Δημοκρατία, από πολλά χρόνια με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, πριν πολιτευτεί και είπε ότι παρακολουθεί το κυπριακό, τα δεινά του κυπριακού Ελληνισμού, την ιστορική ανηφόρα και τον Γολγοθά του, αλλά ταυτόχρονα και τα επιτεύγματα του, τη δυναμική του, τα όσα καταφέρνει σε πάρα πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην άμυνα. Διαβεβαίωσε ότι επί των ημερών του ως υπουργού 'Αμυνας η συνεργασία με το Κυπριακό Υπουργείο 'Αμυνας θα γίνει ακόμη στενότερη.

«Μέσα στις συνθήκες που διανύει η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, Ελλάδα και Κύπρος, επιδιώκουμε να αναδειχθούμε σε παράγοντες σταθερότητας και ομαλότητας και να διαμορφώσουμε συνθήκες ανάπτυξης, ειρήνης και προόδου για τους λαούς μας και τους λαούς της περιοχής», τόνισε ο Κύπριος υπουργός.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...