Τρίτη 1 Μαΐου 2012

«Όχι» σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων


 

Στην πλατεία Συντάγματος θα μιλήσει ο Βενιζέλος την Παρασκευή

«Οι πολίτες την άλλη Κυριακή αποφασίζουν για τη μοίρα του τόπου και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος μιας δύσκολης διαδρομής και σε τρία χρόνια το αργότερο μπορούμε να υπερβούμε το Μνημόνιο, σε τρία το αργότερο χρόνια η «Αυτοδύναμη Ελλάδα» μπορεί να γίνει πράξη, αρκεί να βρούμε όλα όσα μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην παρουσίαση από το ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τόνισε ότι «δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε μπορούμε να πετύχουμε την συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, να είμαστε παρόντες στην αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, να προστατεύσουμε τις θυσίες που έκαναν και κάνουν οι πολίτες».

Επίσης η κ. Γεννηματά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, εγγυάται και μπορεί να μην υπάρξουν ούτε νέοι φόροι, ούτε μειώσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ούτε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
«Καλούμε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να αποδεχθούν τις προτάσεις μας για την στήριξη των ανέργων, την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, την σταδιακή αφαίρεση εκτάκτων φόρων, εισφορών και τελών, την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, την παροχή ρευστότητας στην αγορά, τα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, την οργανωμένη επιστροφή στην ύπαιθρο και το άλλο κράτος» είπε η κ. Γεννηματά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο, η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι για εμάς ούτε προνόμιο, ούτε απόλαυση, είναι εθνικό καθήκον που μπορούμε να το επιτελέσουμε, μόνο αν διαμορφώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις» και επανέλαβε τι προτείνουν οι κκ Σαμαράς και Τσίπρας, καθώς και τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για «ασφαλή έξοδο από την κρίση».

«Γι αυτό θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, η επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό» είπε η κ. Γεννηματά, η οποία απαντώντας αργότερα σε σχετική ερώτηση είπε «ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει για να διαμορφώσει την φιλοευρωπαϊκή προοδευτική συμμαχία εφόσον υπάρχει καθαρή εντολή του ελληνικού λαού».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι εκτός από την διάθεση του Κινήματος για την διαμόρφωση της συμμαχίας, υπάρχει εκ μέρους του κατατεθειμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που είναι μετρημένο «ευρώ προς ευρώ» , χωρίς «παροχολογία» του παρελθόντος που «κάποιοι συνεχίζουν ακόμα, όπως ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ».

Η κ. Γεννηματά είπε ότι σχέδιο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει την βάση της συμφωνίας.

Επίσης, η κ. Γεννηματά ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών είπε ότι «πιστεύουμε πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα, ο λαός θα δώσει καθαρή εντολή και θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος».

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ η οποία ασχολείται με την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Κινήματος στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές 2012.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την Τετάρτη στις 10.00 πμ θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στον ΟΛΠ, όπου θα γίνουν και δηλώσεις, στις 14.00 θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο, στις 18.00 θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστές στην Ιπποκράτους και στις 19.30 θα παρευρεθεί σε εκδήλωση γυναικών.

Την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στην Ρόδο και την Παρασκευή στις 19.00 θα μιλήσει στην Πλατεία Συντάγματος.

Αναφορικά με τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, η κ. Γεννηματά είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έχει εμπεδώσει στην χώρα την Δημοκρατία και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό. Έχουμε απόλυτο δικαίωμα και δυνατότητα να εκφράσουμε δημόσια τον πολιτικό μας λόγο και αλίμονο αν δεν συμβαίνει αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε, την δημοκρατία, την δημοκρατική λειτουργία και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Η κ. Γεννηματά ερωτηθείσα για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή και την Θεσσαλονίκη, είπε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής ήταν πολύ καλές, τις χαρακτήρισε «γιορτή της δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «έτσι θα είναι και στο Σύνταγμα».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...