Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

O Γιώργος τι να ψήφισε;

Έβλεπα χθες τον κ. Παπανδρέου να βγαίνει από το εκλογικό κέντρο της Νέας Ερυθραίας όπου συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές και η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ομολογώ ότι ήταν: «Τι να ψήφισε άραγε ο Γιώργος»;

Το ερώτημα ακούγεται προβοκατόρικο αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με εμένα θα το έκαναν πολλοί ακόμα. Ο πρώην πλέον, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που από τον περασμένο Οκτώβριο οπότε παρέδωσε την πρωθυπουργία, ξιφουλκεί εναντίον του μιντιακού, του τραπεζικού, του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, δεν με εξέπληξε ούτε χθες.

Για άλλη μια φορά μίλησε για το τιτάνιο έργο που είχε να κάνει όταν παρέλαβε την εξουσία πριν από 2,5 χρόνια. Δεν είπε βέβαια ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει, αλλά με τους χειρισμούς διαπόμπευσε διεθνώς την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δεν είπε επίσης ότι αναγκάστηκε πέρσι τον Ιούνιο να ζητήσει την βοήθεια του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών ελπίζοντας προφανώς πως αν εκείνος πετύχαινε κάτι, θα το πιστωνόταν και ο ίδιος ως πρωθυπουργός ενώ αν τα έκανε ακόμα πιο θάλασσα θα τελείωνε μαζί του για πάντα σε εσωκομματικό επίπεδο.

Ο Βενιζέλος, κατά την άποψή μου, πλην του PSI δεν πέτυχε και σπουδαία πράγματα. Κάθε άλλο μάλιστα. Οι εξελίξεις όμως δεν έφεραν αυτό που προσδοκούσε ο Γιώργος. Ο κ. Παπανδρέου με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς του και κυρίως με αυτή την καταστροφική ιδέα για το δημοψήφισμα που –αν είναι δυνατόν- ακόμα την υπερασπίζεται, απομονώθηκε, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αποχαιρέτισε την πρωθυπουργία και χθες και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Όσο κι αν τον ακούσαμε λοιπόν να εύχεται η «επόμενη ηγεσία» του ΠΑΣΟΚ να έχει «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες, παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας», προσωπικά θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ξεπεράσει ακόμα όλα αυτά τα στραπάτσα που υπέστη τους τελευταίους μήνες. Και ίσως το πιο δύσκολο γι αυτόν, είναι που παραδίδει την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, σε ένα πρόσωπο το οποίο στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007 θεωρούσε υπονομευτή του και άνθρωπο που θέλει να φέρει δεξιές αντιλήψεις στο ΠΑΣΟΚ.
Τον ψήφισε άραγε χθες αυτόν τον άνθρωπο;
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...