Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

VPRC: Μεγάλη πτώση ΝΔ – Καμμένος στα ύψη!

 
Σημαντική πτώση πέντε ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της VPRC, που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό «Επίκαιρα». Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, πάλι, που συγκεντρώνουν στους κόλπους τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, καταγράφουν ποσοστό 11% στην πρόθεση ψήφου. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%.
Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ παρατηρείται για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010 αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου μήνα. Αντιθέτως ΝΔ και ΛΑΟΣ καταγράφουν σημαντική πτώση, ενώ ενισχύεται σημαντικά το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που φαίνεται πως εισέρχεται άνετα στη Βουλή.


Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού αποτυπώνεται και από τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, που σε διάστημα τριών μηνών έκανε ένα δημοσκοπικό άλμα από το 8% στο 16%, για να υποχωρήσει σήμερα στο 11,5%. Αντιθέτως, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.


Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τώρα, ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται δυναμικά στην πρώτη παρουσία του ως αρχηγού κόμματος. Στη σχετική κατηγορία, πάντως, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Δημαράς του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, που «προσπέρασε» τον Φώτη Κουβέλη.

Στην τρίτη θέση παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, με 31% των θετικών ψήφων και 61% των αρνητικών. Ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει το 29% θετικών ψήφων και το 55% αρνητικών και ακολουθούν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς και Αλέκα Παπαρήγα με το ίδιο ποσοστό θετικών ψήφων (20%). Στην τελευταία θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 11%.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...