Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ ξανασυναντιέται με την κοινωνία»

 Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήριζαν οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου την προσέλευση του κόσμου για τις εσωκομματικές εκλογές στα 768 εκλογικά τμήμα σε όλη την επικράτεια. Μέχρι τις 11 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επιτελείς της Ιπποκράτους από το online μηχανογραφικό σύστημα, είχαν ψηφίσει 50.000 πολίτες στη διαδικασία για την ανάδειξη του κ. Βενιζέλου στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση την προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν ότι ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία θα πλησιάσει τους 170 χιλιάδες. Από την Ιπποκράτους χαρακτήριζαν σημαντική την προσέλευση των πολιτών ειδικά στις συνοικίες της δυτικής Αθήνας.

Πολύ ικανοποιητικό χαρακτήρισε το δείγμα συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές κάλπες ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος. "Θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει", επισήμανε ο υπουργός των Οικοκομικών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και επρόκειτο να κλείσουν στις 5 το απόγευμα, ωστόσο τελικά θα κλείσουν μία ώρα αργότερα, λόγω αυξημένης προσέλευσης.
Το ΠΑΣΟΚ έστησε κάλπες σε κάθε καποδιστριακό δήμο. Συνολικά, στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα. Δείτε εδώ τη λίστα με τα εκλογικά κέντρα

Για την εξυπηρέτηση όσων ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, επίσης, υπάρχει και η τηλεφωνική γραμμή 211 5555600, όπου μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν.

Τα μέλη και οι φίλοι θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια, ένα λευκό και ένα με το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και τα δύο ψηφοδέλτια θα αναγράφουν «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Εκλογές Ανάδειξης Προέδρου 18-03-2012».

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι πάνε να ψηφίσουν, θα καταβάλουν το ποσό των δύο ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος ψήφισε το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βασιλική Μπακατσέλου και την κόρη του Ελβίνα.

"Σήμερα αρχίζουμε", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: "Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα, να του πούμε συγκεκριμένα, ρεαλιστικά πράγματα, με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας".

Κατά την άποψη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, "το Έθνος μας, η πατρίδα μας μπορεί να σταθεί όρθια μόνο όταν έχουμε ενότητα, αλληλεγγύη, αλλά και όταν συνεννοούμαστε με πολύ μεγάλη ειλικρίνια μεταξύ μας, όταν καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα, αλλά και πως η ελπίδα τώρα υπάρχει, πως έχουν διαμορφωθεί τώρα οι προϋποθέσεις για να γυρίσει ο κύκλος, για να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά, να αναπληρώσουμε τις απώλειες, να αποκαταστήσουμε αδικίες. Το μήνυμα αυτό έχει σημασία για όλον τον ελληνικό λαό, κυρίως όμως για τους πιο αδύναμους, για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, για τη μεσαία τάξη που πρέπει να την ξαναφτιάξουμε.

Σήμερα, λοιπόν, στις 18 του Μάρτη, τώρα που σε λίγο μπαίνει η Άνοιξη με την εαρινή ισημερία, το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση".
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...