Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

«Απομακρύνεται οι κινδυνος για την παγκόσμια οικονομία»

Η Κριστίν Λαγκάρντ αισιοδοξεί, αλλά εφιστά την προσοχή

Σημάδια ανάκαμψης δείχνει η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, όμως ελλοχεύουν ακόμη αρκετοί κίνδυνοι.

«Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βρίσκεται στον δρόμο για την ανάκαμψη, αλλά δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς και χώρος για σφάλματα πολιτικής», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Πεκίνο.

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι οι ενδείξεις σταθεροποίησης δείχνουν ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης αποδίδουν, ότι οι οικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ μοιάζουν λίγο πιο αισιόδοξοι και ότι η ΕΕ έκανε ένα σημαντικό βήμα εμπρός με τις «προσπάθειες» που έγιναν για την Ελλάδα.

«Χάρη σε αυτές τις συλλογικές προσπάθειες, η παγκόσμια κρίση έκανε ένα βήμα πίσω από το χείλος του κινδύνου και έχουμε λόγο να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Όμως η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας παρασύρει σε μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας. Υπάρχουν ακόμη μεγάλες οικονομικές και χρηματοοικονομικές αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στο ευάλωτο χρηματοοικονομικό σύστημα το οποίο βαρύνεται από τα μεγάλα κρατικά και ιδιωτικά χρέη στον ανεπτυγμένο κόσμο, χαρακτηρίζοντάς το γεγονός αυτό τον πρώτο από τους «τρεις μεγάλους κινδύνους», κι επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους και των τραπεζών το 2012 ισούνται με περίπου το 23% του ΑΕΠ της ΕΕ.

Ο δεύτερος κίνδυνος «είναι η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου, που μετατρέπεται σε απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη. Και τρίτον, υπάρχει ένας μεγεθυνόμενος κίνδυνος ότι η δραστηριότητα στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα επιβραδυνθεί μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Η διευθύντρια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού επισήμανε ακόμα ότι η ανεργία των νέων πρέπει να καμφθεί και ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια σταθεροποίησης.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...