Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: «Συλλογική προσπάθεια, που δεν αφήνει κανέναν απ' έξω»

 «Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες» τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, συγκινημένος από τη συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου από τη βάση.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από τη συμμετοχή των απλών πολιτών, προσθέτοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους, ξέρουν πως το ΠΑΣΟΚ έδωσε έναν αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για την αναγέννηση της παράταξης, αλλά και για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας, που δεν αφήνει απ' έξω κανέναν» υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας.

Σήμερα, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι καλλιέργησαν τόσο καιρό για το Κίνημα. Ακόμη, τόνισε ότι με τη σημερινή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε με επιτυχία μια μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας.
«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν το νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις» εκτίμησε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση των λαθών και των καθυστερήσεων... Ξέρω πόση είναι η πίκρα, ξέρω ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, ξέρω τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη» ανέφερε ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας εκ νέου αυτοκριτική. Η χώρα, συνέχισε, μπήκε σε μία δοκιμασία, αλλά τώρα υπάρχει και πάλι ελπίδα επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται, όμως, δουλειά, σχέδιο, ενότητα, να σπάσουμε αγκυλώσεις.
Σημειώνεται ότι, με βάση τις εκτιμήσεις της Ιπποκράτους, ο αριθμός των ψηφισάντων θα φτάσει τις 240.000, καθώς, με καταμετρημένο το 75,91%, ψήφισαν 180.714. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει 175.887 ψήφους (97,33%), τα λευκά ψηφοδέλτια ανέρχονται σε 3.653 και τα άκυρα σε 1.174. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αύριο, ο Ευ.Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός Οικονομικών
Το βράδυ της Κυριακής οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκαν από κοινού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους. Ο πρώτος για να τον συγχαρούν, ο δεύτερος για να τον αποχαιρετίσουν. Στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του. Ταυτόχρονα θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εκκρεμότητες του υπουργείου Οικονομικών και της αντιπροεδρίας. Η τελευταία συνάντησή τους με την παλιά ιδιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι και η πρώτη με τη νέα του. Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανταλλάξει απόψεις με τον Λουκά Παπαδήμο για το χρόνο των εκλογών. Τυπικά η απόφαση θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί σε νέο κύκλο συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ή σε συμβούλιο των αρχηγών υπό την προεδρία του. Ακολούθως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στο γραφείο του στην Ιπποκράτους, όπου θα δεχθεί τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο νέος πρόεδρος θα ζητήσει διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, ώστε το κόμμα να προετοιμαστεί για τις εκλογές. Θα ακολουθήσει σύσκεψη του επιτελείου από την οποία θα ανακοινωθούν:
Η εκλογική επιτροπή και το πότε θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας.
Η επιτροπή προγράμματος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου.
Ο νέος διευθυντής του κόμματος.
Ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ το πρώτο του ταξίδι εκτός Αθηνών θα γίνει πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη. Εντός των ημερών θα ανακοινώσει και την επιστροφή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ των στελεχών που συμμετείχαν στη ψηφοφορία: Μιλένα Αποστολάκη, Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και άλλοι.
Η τυπική διαδικασία παράδοσης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Παπαναδρέου και παραλαβής των καθηκόντων από τον κ. Βενιζέλο προγραμματίζεται γις τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας.
proto  thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...