Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Μέρκελ προς Παναγόπουλο: «Εχουμες διαφορετικές απόψεις»


Μέρκελ προς Παναγόπουλο: «Εχουμες διαφορετικές απόψεις»

Την πρόθεσή της να ακούσει τις προτάσεις των ελληνικών συνδικάτων, ακόμη και σε ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλο, ο οποίος μετέβη στο Βερολίνο ύστερα από πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων DGB.


Η κυρία Μέρκελ απευθυνόμενη προς τον έλληνα συνδικαλιστή τόνισε πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική εξόδου της χώρας μας από την κρίση και σημείωσε ότι είναι διατεθειμένη να τις ακούσει.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε εκτενή αναφορά στα δυσμενή αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας και αιτιολογήθηκε με στοιχεία τη θέση της ΓΣΕΕ περί της αναποτελεσματικότητας αυτών των μέτρων, τόσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας όσο και για τη βιωσιμότητα του χρέους της.

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε πως πρέπει να σταματήσει η συνεχής συμπίεση μισθών και συντάξεων και η επιβολή νέων φόρων, που οδηγούν την οικονομία σε «αργό θάνατο».

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατά την παραμονή της στο Βερολίνο είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, επίσης με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, συνδικαλιστές, αλλά και με εκπροσώπους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέτρα υπάρχουν, η εμπιστοσύνη χάθηκε… – Η Ελλάδα «συζητά» απειλούμενη καθημερινά από την Τουρκία

του Δημήτρη Μηλάκα Την ερχόμενη βδομάδα, από τις 17 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, αρμόδιες επιτροπές από Ελλάδα και Τουρκία θα συζητήσουν ...