Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΟΟΣΑ.Τηρήστε τις δεσμεύσεις

Στα θετικά στοιχεία της συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες την ετήσια έκθεση του οργανισμού για την ευρωζώνη. Ο Α. Γκουρία επέμεινε στην ανάγκη, η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και τόνισε ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή στην ανάκαμψη.
Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, ορισμένες βασικές προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη ρύθμιση της αγοράς αγαθών ζητείται η μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό και η ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα.
Στην αγορά εργασίας απευθύνονται συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας και υπογραμμίζεται η ανάγκη μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα. Παράλληλα, ζητείται να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας των ηλικιωμένων εργαζομένων και υπογραμμίζεται η ανάγκη μείωσης της φορολογίας επί της εργασίας καθώς και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Α. Γκουρία τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να αποφασίσει η ευρωζώνη το συντομότερο δυνατόν την
αύξηση των πόρων του μόνιμου μηχανισμού στήριξης στο 1 τρισ. ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η δύναμη πυρός του για την προστασία των αδύναμων κρίκων της ευρωζώνης.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...