Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παπακωνσταντίνου: Η Μέρκελ ήθελε το ΔΝΤ

«Έπρεπε να αντιμετωπίσω το φάσμα της χρεοκοπίας της χώρας»

Στην επιμονή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ να εμπλακεί το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, απέδωσε τη συμμετοχή του Ταμείου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι Ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: «Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι, πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαΐου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις για αυξημένη αποτύπωση του ελλείμματος, υποστήριξε ότι «καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές» από τη δήλωσή του περί Τιτανικού. «Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου» είπε και διερωτήθηκε αν "φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων", προσθέτοντας πως έπρεπε να αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεοκοπίας της χώρας.

«Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια» συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και αναφέρθηκε στο ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας: «ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών; να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του». Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Αργεντινής, λέγοντας πως «βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...».

«Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός, αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαΐου;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε: «Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε, η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν απέναντι στην παρατήρηση καθηγητή Οικονομικών ότι οι κυβερνήσεις λειτούργησαν ως συμμορία. «Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέτε ότι οι εκλεγμένοι από το λαό είναι συμμορία; Εγώ δεν έχω έρθει να συζητήσω με κάποιον, ο οποίος λέει ότι η Βουλή είναι μια συμμορία 300 ατόμων! Δεν το δέχομαι! Δεν αποδέχομαι να συζητάμε εδώ πέρα σε όρους "η συμμορία των 300". Αυτά οδηγούν τη χώρα σε καταστάσεις που ζήσαμε, σε καταστάσεις δικτατορίας, φασισμού» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...